Rokonlátogatóban Sajószentpéteren – videó a végén!!!

Ezúttal vasárnap keltünk útra, és bár volt két tipp, hogy hová is mehetnénk, menet közben változott a terv…

Erika gyerekkorának egy részét Sajószentpéteren töltötte, és úgy döntöttünk, meglátogatjuk a rokonokat! Az idő kiváló volt, nem kellett a 35 fokban megpusztulni az autóban, és a forgalom is gyér volt, mert 11-kor indultunk Vásárhelyről. Délidőben mindenki otthon kajált… kivéve minket.

Fél 3 körül ott is voltunk Miskolcon, intéztük a vegetatív funkciókat, Laurkát töltőre tette Erika, mi is ettünk, aztán a 26-oson irány Sajószentpéter!

Többen kértétek, hogy legyen egy kis leírás arról, ahová mögyünk… Nos, a videókban sem akarunk semmit túlbeszélni, hogy már az avar korban is lakott település volt, meg a szokásos izgalmak, de azért itt van egy kis magyarázat:

Sajószentpéter egy kis város BAZ megyében, Miskolctól pár kilométerre. 1989 óta város, kb. 11-12.000 fő lakja. Saját hegye van, ami egy domb, a Pipiske. Régen ott tartották a május elsejei majálisokat, és már akkor is ott állt a most már felújított színpad. Tavaly egy kilátót építettek ide, ahonnan pazar panoráma tárul elénk, az egész várossal, és akár több tíz kiolméterre is elnézhetünk. A levegőt harapni lehet, a táj legyűgöző, a Nap pedig szikrázóan sütött nekünk.

Közben megköszöntöttük szülinapján Editet, Erika unokatesóját, és bemutattuk Laurkát a keresztapának, Józsi bácsinak, aki a nagypapája testvére, így megállapodtunk abban családilag, hogy ő a nagyon-nagybácsi.

A naplementét már az autóban élveztük, fél 11-re hazaértünk. 11 és fél óra alatt jártuk meg a majdnem hajszál pontosan 500 kilométeres utat, és még orgonánk is lett a Pipiskéről.

Hogy legközelebb hová mögyünk-mögyünk? Figyeljetek minket, és iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra is!

Keressetek a Facebookon bátran! Mit látnátok? Merre menjünk legközelebb?

https://www.facebook.com/search/top?q=M%C3%B6gy%C3%BCnk-m%C3%B6gy%C3%BCnk

“Rokonlátogatóban Sajószentpéteren – videó a végén!!!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.