Utazás egy csecsemővel, jajj hogy csináljuk?

Utazásainkat ismertető leírásaink között lesznek néha elmélkedések is itt a honlapon. Na nem kell megijedni, nem merülünk el a spirituális részben, azt meghagyjuk másoknak, de lehet hogy találtok majd pár hasznos gondolatot…

Kislányunk Laura Liza – igazi szerelemgyerekként – 2021. február 14-én, Valentin napon jött a világra. Erikának ő már a harmadik gyermeke, így jómagam (Zoli) egyáltalán nem izgattam magam semmin, tudtam hogy minden rendben lesz.

Laurát már kéthetes korától vittük vásárolni, hogy hadd szokja a fényeket, zajokat.

Erika az első pillanattól elképesztő rutinnal viselte, és viseli gondját a kicsinek, amiért nagyon tisztelem őt. Van az a régi mondás, hogy az első gyereknél, ha leesik a cumi, még kifőzik, a második gyereknél lenyalja anyuka, a harmadiknál meg a kutya. Nos, ebet nem tartunk, és azért ez így sarkos, de tény, hogy ennyi tapasztalattal már jóval könnyebb megszervezni egy család életét, és az utazásokat is.

Heverészés apával a mindszenti strandon. Fontos, hogy Laura ugyanolyan családtag, mint a többiek, nem körülötte forog a világ.

Erika első két gyermekét is szoptatta, így nem volt kérdés, hogy Laurka is anyatejet kap majd. Ez technikailag 3 óránkénti etetést jelent, amit menet közben is tartani kell. Ekkor egy csendes, félreeső helyen megállunk, és pár perc alatt meg is vagyunk, mehetünk tovább. (Első “hosszabb” utunk Laura kéthetes korában Szegedre vezetett, ami oda-vissza 50 kilométer. Öthetesen már több mint 300 kilométert mentünk vele…) Anyuka a pelenkázást már márciusban, amikor még hideg volt, akkor is simán megoldotta a hátsó ülésen, természetesen ezt is álló helyzetben. A hordozóban egyébként tökéletesen el van a kicsi, az autó zúgása elringatja, hatalmasakat szokott horpasztani menet közben.

Most mit csodálkoztok? A szüleim sem normálisak, én se leszek az!

Sok családban (főleg első gyerek esetén) láttam, hogy teljesen alárendelnek mindent, de tényleg mindent a kicsinek. Ebben nagy részt vállalnak a nagymamák, akik rögtön ott tüsténkednek, és segítségük még jól is jön, de a túlzott, féltő aggódás sok szempontból csak hátráltatja a család életét, és azt, hogy a születés után újra mozgásba lendüljenek a dolgok. Nagy szolgálatot tesz egy kenguru, bárhová elvihető, és nem körülményes a használata sem, mint egy babakocsié. (Van nekünk is, de viszonylag ritkán használjuk, utazáshoz, túrához teljesen alkalmatlan.)

Az első találkozás a Tiszával. (ÚRISTEN, BIZTOS HIDEG A VÍZ! Nem volt meleg, de semmi baja nem lett Laurának, meg se nyekkent közben.)

Épp ezért mindenkit arra biztatunk, hogy kicsi gyerekkel is tessék minél többet mönni! Fejlődő idegrendszere, mindenre éhes elméje így nyílik ki a leggyorsabban, és ha friss levegő, szél, napfény, pollenek, és mindenféle kosz érik a gyereket, sokkal ellenállóbb immunrendszere lesz, és egészségesebb felnőtt válik majd belőle!

Most jönnek a költői gondolatok, és a lezárás! (Petrának, aki 16, remek “előtanulmány”, hogy hogyan kell megfogni egy ilyen kicsit.)

Ne feledjétek, az élet mozgás, a mozgás maga az élet!

Szerk.: Akkorát ment ez a bejegyzés, és annyi kérdésetek volt, hogy íme, itt a 2. rész: https://mogyunkmogyunk.hu/2021/05/21/utazas-egy-csecsemovel-jajj-hogy-csinaljuk-2-resz/

Ha bármilyen kérdésetek van, keressetek minket bátran a facebookon:

https://www.facebook.com/mogyunkmogyunk

Az eddigi kalandokról készült videókat itt találjátok:

https://www.youtube.com/channel/UCxByO9NGfVZOBaBFEFfDs5g

Hétvégén újra mögyünk-mögyünk, de hogy hová?… Hamarosan ez is kiderül.

“Utazás egy csecsemővel, jajj hogy csináljuk?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.