(Majdnem) szárazon megúsztuk… Irány a Mecsek!

Egyhetes esőzést ígértek a meteorológusok. Bennünket ez egyáltalán nem érdekelt, és útnak indultunk, ezúttal a Mecsek felé. Gyönyörű vidék, többször jártunk már arra, és Erika most több kilátót is kinézett magának.

Mecseknádasd határában, a Vár-hegyi kilátóban már voltunk egyszer, így kihagytuk, jöjjön a Szent-Ilona, (Napoleon nélkül) ahová egy sorompó után 6 kilométernyi félig sáros menet vezetett volna, aztán a Zengő, ahová autóutat jelzett a GPS, de az nem volt, csak egy borzalmas minőségű csapás, ami egy ponton már tengelytöréssel fenyegetett…

Ekkor már az eső is elkezdett esni, a filmekben itt van a mélypont, amikor a főhősök összeszedik minden erejüket, és csak azért is megküzdenek az elemekkel. Eljutottunk a Kövestetői-kilátóhoz, ami Hosszúhetény térségében, a 6-os főúthoz közel található.

A kilátóhoz pár száz méteres erdei út vezet, a tetejéről pedig lélegzetelállító panoráma nyílik a környező tájra, így Pécsre, és a Villányi-hegységre is. Mire felértünk, kezdett kisütni a Nap…

A kilátó alatt nem sokkal van egy szálloda és étterem, ahol a teraszon kajáltunk egyet. Négyen négyféle étellel egybehangzóan elégedettek voltunk, a pincér srác nagyon kedves volt, beajánlotta a szarvassültet legközelebbre, mondtam hogy biztosan jövünk még erre…

Igen korán “végeztünk”, úgyhogy átugrottunk Orfűre, ami egy egészen valószerűtlen hely, mintha valami mesefilmbe csöppenne az ember a hegyek között megbújó tó partján. Lábáztatás, fotózás és palacsintaevés után indultunk haza, és este 11-re már Vásárhelyen is voltunk.

Alig 12 óra alatt 463 kilométer utat tettünk meg, láttunk erdőt, mezőt, hegyet, völgyet… Szagoltuk a virágzó repce illatát és néztük a madarak röptét. Ami pedig a legfontosabb: együtt voltunk, és hatalmasakat röhögtünk!

Egy ilyen túra bármennyire is hatalmas élmény, talán épp azért is fárasztó, úgyhogy utána jól esik az alvás… Kell az erő a további kalandokhoz.

Keressetek minket bátran a facebookon:

https://www.facebook.com/mogyunkmogyunk

Az eddigi kalandokról készült videókat itt találjátok:

https://www.youtube.com/channel/UCxByO9NGfVZOBaBFEFfDs5g

Az élet mozgás, a mozgás maga az élet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.