Velence májusban – a szezon előtt

Idén a tavasz hozott mindenféle időt, ezúttal csöpögött az eső, mikor elindultunk célunk felé, amit most Petra választott ki. Az igazat megvallva sosem hallottam erről a kilátóról…

Vásárhelyről alig több mint 3 óra alatt ott is voltunk, és a Bence-hegyi kilátó tetején egészen elképesztő látvány fogadott minket, pláne hogy még a nap is kisütött!

Autóval könnyen megközelíthető, a tövében van egy parkoló, büfével, a beugró 500 forint, és a nem is túl sok lépcső megmászása után a jutalom bőségesen kárpótol.

A kilátó után már korgott a gyomrunk, úgyhogy irány a part, meg a büfék! A szezon még nem kezdődött meg igazán, mert hűvös is volt, a szél is fújt, de volt egy pali, aki ennek ellenére is bement a vízbe úszni egyet, nem törődve vele, hogy mindenki vihogott a parton. (Emberünk a videóban látható.) A pizza isteni volt, a fagyi ehető, a fagyis srác egy kelletlen bunkó.

A hattyúk láthatóan hozzáedződtek az emberi jelenléthez, sőt, ha kaját szimatoltak, ők maguk jöttek közelebb. A tóba benyúló sétányon horgászok lógattak, de nem nagyon fogtak semmit, ők úgy fogalmaztak, hogy ma szégyellősek a halak.

A parton mindenki kipróbálhatja az erejét, bár a 100 és 200 forintosok hiánycikknek bizonyultak. A köztéri fabútorokkal történt gyors fényképezkedés után Laurkának peluscsere, ötetés, majd indulás. Hazafelé egy benzinkútra még beugrottunk, de még így is hazaértünk háromnegyed tízre.

A szezon lassan indul a parton, de szerintem hamarosan magához tér majd az idegenforgalom, és visszatér minden az eredeti kerékvágásba. Gyönyörű vidék a Velencei-tó környéke, és ha csobbannátok is, érdemes a Balatonon kívül ezt a helyszínt is számításba venni.

Keressetek minket bátran a facebookon:

https://www.facebook.com/mogyunkmogyunk

Hamarosan újabb kalandok (meg a régebbiek is) itt:

https://www.youtube.com/channel/UCxByO9NGfVZOBaBFEFfDs5g

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.